Vakantietips

Zo wordt je vakantie nóg beter

Zomervakantie met de kinderen

Zomervakantie met de kinderen

Hoe bereiden jullie je zomervakantie met de kinderen voor? En hoe voorkom je teleurstellingen tijdens de vakantie? De Famliy Factory geeft tips.  

Plan een moment voor een Goed Gesprek met elkaar over de komende lange vakantie. Tijdens dit gesprek gaat het om twee dingen: wensen en verwachtingen. Eerst laat je iedereen om de beurt iets noemen wat hij heel graag zou willen doen tijdens deze vakantie: naar de bioscoop, een nachtje buiten slapen, naar de waterspeeltuin of een middagje winkelen met jezelf. . Je kunt meerdere rondes doen (of een top 5 laten maken), zodat je meerdere wensen hebt om te kiezen welke je kunt vervullen. Niet alles kan, maar jullie kunnen vast haalbare alternatieven bedenken! Het helpt om alle wensen alvast in de agenda’s te zetten of op een lijst waarop je afstreept wat gebeurd is.

Daarna praat je met elkaar over wat jullie verwachten van de kinderen. Hebben ze in de vakantie een dagelijks klusje? Hoe laat gaan we naar bed? En is er misschien een mogelijkheid om extra zakgeld te verdienen? Het uitspreken van verwachtingen helpt om de vakantie goed te beginnen en om er straks met een tevreden en blij gevoel op terug te kunnen kijken.

Fijne vakantie!

(deze tip komt van de Family factory)