Vakantietips

Zo wordt je vakantie nóg beter

10 Handige vakantietips

10 Handige vakantietips

Dichtbij op vakantie gaan is heerlijk relaxed; geen lange auto- of vliegreis, geen vreemde taal, geen dure reiskosten én er is altijd genoeg te doen in de buurt. We geven je nog een paar vakantietips. 

  1. Bespreek met elkaar je verwachtingen van de vakantie, zeker wanneer je grote(re) kinderen hebt. Houd rekening met elkaar wensen; zo is het voor iedereen leuk.
  2. Plan vooruit en zorg dat je tijd overhebt om eventuele lastminute zaken goed af te kunnen handelen. Zeker wanneer je met kinderen op vakantie gaat is het fijn om relaxed te  vertrekken.
  3. Maak een vakantiebegroting zodat je niet ongemerkt teveel uitgeeft.
  4. Controleer de auto voor vertrek; het oliepeil, de bandenspanning, de ruitenwisservloeistof. Zorg ook voor een reservewiel, sleepkabel, gevarendriehoek, verbanddoos en reservelampjes. Neem een reservesleutel mee en bewaar die buiten de auto.
  5. Neem een contactdoos mee. Je reist tegenwoordig met zoveel oplaadbare apparaten (telefoon, tablet, laptop, camera).
  6. Altijd handig om bij je te hebben: oordoppen. Mocht er geluidsoverlast zijn, dan slaap je toch lekker.
  7. Een flink aantal uitjes is te vinden op eropuit!. Zoek online ook altijd nog even naar kortingsbonnen of -acties.
  8. Bezoek de plaatselijke VVV, daar liggen vaak gratis stadswandelingen. Vraag meteen even naar dé plek om lekker & voordelig te eten of naar dat ene leuke winkelstraatje.
  9. Bespaar bij een uitstapje op eten en drinken door het zelf mee te nemen, ínclusief kleed; maak er een gezellige picknick van.
  10. Ga je met kleine kinderen op vakantie? Vertraag dan je eigen ritme en geniet van het moment. Dat voorkomt een hoop stress.